Her får du Schwarzwald-dessert i flere spændende udgaver. Fx
med cookies, med frugtcookies, som trifli eller Hvid chokoladecreme med
bærpuré. Nemt.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 20 min. 4 personer.
# Ingredienser
50 g smør
2 æg
125 g melis
25 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
200 g
mascarpone
1 dl
cremefraiche 38 %
35 g flormelis
400 g kirsebær
1 stykke hel kanel
3 spsk kirsch
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smelt smørret, afdamp vandet, og skum for mælkesukkerrester.
Sæt det klarede smør til side.
Pisk æggene lyse og meget luftige med 50 g sukker.
Sigt melet i med 2 spsk kakao og bagepulver samt det
afkølede smør.
Spred dejen ud i et lag på en bageplade med bagepapir, og
bag den 12 min.
Tag den færdige marengs ud, og køl den af.
Udstik 8 skiver, som passer til dine dessertglas eller
-skåle.
Pisk mascarpone med cremefraiche og flormelis. Køl af.
Udsten kirsebærrene.
Bring 2 dl vand til kogepunktet med kanelen og resten af
sukkeret.
Tilsæt kirsebær, og lad det simre sagte 8 min.
Tag kirsebærrene op med en hulske.
Hæld kirsch i siruppen, og dryp lidt på marengsskiverne.
Læg 4 pæne kirsebær til side, og fordel resten i bunden af
4 dessertglas eller -skåle.
Læg en skive marengs på hver, så et lag mascarponecreme
og en marengsskive til.
Drys med kakao, og top op med resten af mascarponecremen.
Drys med et nyt lag kakao, og pynt med de gemte kirsebær og
lidt hel kanel. Opbevares på køl 2 timer før servering.
Schwarzwald med cookies
Udskift marengsskiverne med 12 letknuste chokoladecookies.
Brug mascarpone rørt med 2 æggeblommer, 50 g sukker,
2 spsk kakao, 2 stiftpiskede æggehvider og kirsch.
Pynt med udstenede kirsebær
Nem Schwarzwald-dessert med frugtcookies
Læg letknuste cookies med frugt og nødder, dyppet i kirsch
i hvert portionsglas, dernæst 5 kirsebær trukket i kirsch og
flødeskum.
Gentag lagene, og slut af med chokoladeflager.
Schwarzwald-trifli
Hæld chokoladeflødeskum over letknuste makroner, og
fordel kirsebær herover.
Hvid chokoladecreme med bærpuré
Bring 2 dl piskefløde og 1 dl mælk til at småkoge. Sluk for
varmen.
Opløs 150 g hvid chokolade samt 2 blade udblødt husblas
heri.
Rør, fordel i glas, dæk med blander bærpuré og mørke
chokoladespåner.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------