Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: ca. 1¼ time Bagetid: ca. 50 min. Middelsvær
at lave. Lav pris Fryse-egnet. 1 brød.
# Ingredienser
til Grovbrød med kartofler
300 g kogte faste
kartofler med pil
60 g knækkede
hvedekerner (ca. 1 dl)
1 dl kogende vand
50 g gær
50 g
fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
500 g hvedemel (ca.
9 dl)
1 tsk salt
Form: ca. 2 l.
*
Sådan laves Grovbrød
med kartofler
1. Pil kartoflerne
og riv dem groft.
2. Hæld 1 dl kogende
vand over hvedekernerne i en skål.
Lad blandingen blive
håndvarm.
3. Lun 1½ dl vand let
(35 °C) og rør gæren ud heri.
Tilsæt hvedekerner,
revne kartofler, fuldkornshvedemel og salt.
Rør hvedemelet i
lidt ad gangen.
Ælt dejen, til den
er smidig- og slipper fingre og fad.
Lad den hæve
tildækket på et lunt sted i ca. 45 min.
4. Slå dejen ned og
ælt den hurtigt igennem.
Smør formen.
Form dejen til et
aflangt brød og anbring det i den smurte form.
Stil det tildækket
og lad det efterhæve i ½ time.
Indstil ovnen på 175
°C.
5. Rids overfladen
en gang på langs, pensl med vand og sæt brødet på ovnens nederste rille.
Bag i ca. 50 min.,
til det er gyldent, let og gennembagt.
Det skal lyde hult,
når man banker på det.
Tag brødet ud af
formen og lad det afkøle på en bagerist.
Det skal være helt
koldt, før der skæres af det.
Tips: Kartoflerne giver brødet en dejlig, lidt tæt
konsistens og bevirker, at brødet holder sig frisk længe. Fuldkornshvedemelet
kan erstattes af rugmel eller grahamsmel.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca. 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Grovbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------