En efterårsgryde med kød og en kraftig og pikant smag af pølse, en mildere eller stærkere sort.
Vælg mager pølse, hvis du vil skære ned på fedtet og
kaffefløde i stedet for piskefløde.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
400 g oksekød i tynde skiver
300 g pølser
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk smør eller margarine
1 tsk oregano
2 tsk soya
2½ dl fløde
50 g fetaost
10 sorte oliven
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
* Tilberedning
1. Skær kødet i tynde strimler. Pil og hak løget.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og brun kødet,
tilsæt løg, pres hvidløget over og steg til løgene er blanke.
Læg det over i en sautépande.
2. Tilsæt oregano, soya, fløde og smuldret fetaost.
Krydr med salt og peber.
Lad kødet simre nogle minutter i saucen.
3. Steg pølserne på panden og læg dem over i
sautépanden sammen med de udstenede oliven.
Lad det hele simre sammen et par min.
4. Garner evt. med frisk oregano og gerne også smuldret
fetaost.
5. Server med letkogte grønsager og pasta eller ris.
SERVERINGSFORSLAG
Bliver der noget tilovers, kan du servere det
som fyld i pitabrød med lidt rå grønsager.
Erstat oksekødet med lammekød og
prøv gerne forskellige typer af pølser.
Tips:
Pitabrød kan købes færdige i handelen.
Du kan let bage dine egne.
Prøv at bruge lidt grovere mel til dejen.
Til 6 brød: 30 g gær, 2½ dl vand, 1½ tsk salt,
½ spsk honning, 2 spsk olie, 3½ dl grahamsmel
og 3½ dl hvedemel.
Ælt som en almindelig gærdej. Lad hæve en time.
Varm ovnen til 275 °C.
Tag dejen op og ælt den igennem.
Del den i 6 stykker og tril hver del til en bolle
som trykkes ud til en cirkel ca. 1 cm tyk.
Vend i mel og hæv yderligere 30 min på en plade
med bagepapir.
Bag brødene på en hed plade i 10 min på midterste rille.
Lad dem køle af på en rist.
Skær toppen af brødene og fyld dem.
Efterårs gryde med pølser:
Pr. portion: Energi: Kcal 520 = kj 2188
Kulhydrat 5 g Protein 33 g Fedt 41 g (71 %) Fibre <1 g
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.