Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 15-20 min. Skal trække: ca ½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer. Ovnfast fad
# Ingredienser til
Sild i karry
8 ferske sild
1 citron
2 porrer
2 stængler blegselleri
2 (rød)løg
30 g smør
1½ spsk karry
1 spsk hvedemel
3 dl fiskebouillon eller vand
2 dl piskefløde
salt og peber
2 hårdkogte æg
1 bdt dild
*
Sådan laves Sild i karry
1. Skrab sildene for slim og skæl.
Rens sildene og udben dem, se Sild,
rensning og udbening af.
2. Gnid sildene med ca 1 tsk salt og dryp dem med citronsaft.
Lad sildene trække køligt ca ½ time.
3. Skær rodskiven og det øverste grønne af porrerne.
Skyl dem og skær dem i tynde skiver.
Træk de grove ribber af blegselleristænglerne og skær stænglerne
i fine strimler.
Pil løgene og hak dem fint.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Varm smørret i en gryde og svits grønsagerne, uden at de tager
farve.
Tilsæt karry og lad den svitse med et øjeblik, så frigøres smagen.
Drys melet over, og hæld bouillon (vand) ved.
Bring det i kog og tilsæt fløden.
Lad grønsagerne koge småt uden låg ca 10 min, til saucen har
en jævn konsistens.
Smag til med salt og peber.
5. Skyl sildene kort og koldt og tør dem.
Giv dem et par snit i ryggen og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld saucen over sildene.
6. Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til sildene er færdige.
Ovntiden afhænger af sildenes størrelse.
7. Skær æggene i både og læg dem over ved serveringen.
Skyl dilden drys den over.
Server løse ris til, se Ris, løse.
Tips: Blegsellerien kan erstattes af 1 skive groftreven
rodselleri.
Saucen kan tilsættes et groftrevet syrligt æble.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------