Nu om dage er vi så
heldige at have et stort udbud af friske frugter hele året. Det havde man ikke
tidligere, og man måtte tit ty til tørrede frugter. Frugtkompot af tørrede
frugter er en dejlig vinterdessert, men er ved at blive glemt. Derfor bringer
vi en af de gode her.
Til 4-5 personer. Udblødningstid:
6-12 timer. Tilberedningstid: 5-10 min. Kogetid: 10 min.
# Ingredienser
250 g blandede,
tørrede frugter
85 g (1 dl) melis
2 spsk kartoffelmel
eller jævningspulver
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Læg frugterne i blød
i koldt vand natten over.
Klip dem evt. i
mindre stykker.
2. Næste dag koges
frugten i udblødningsvandet i 5-10 min, til den er mør.
Smag den til med
sukker.
3. Jævn grøden med
kartoffelmel, der er rørt ud i koldt vand.
4. Hæld straks
grøden op i en skål og drys med lidt melis, så den ikke trækker skind under
afkølingen.
5. Frugtgrøden
serveres kold med kold fløde til.
Nu om dage er vi så
heldige at have et stort udbud af friske frugter hele året. Det havde man ikke
tidligere, og man måtte tit ty til tørrede frugter. Det er egentlig synd, at
mange af disse opskrifter med tørrede frugter er gået i glemmebogen.