Forret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 20 min. Afkøles og skal trække: 2 timer. Middelsvær at lave. Høj pris.
# Ingredienser til Artiskokbunde
à la grecque:
6 storbundede artiskokker
À la grecque-lage:
tør hvidvin
vand
½ dl olie
1 tsk salt
6 letknuste
peberkorn
saft af 1 citron
1 kvist timian
1 lille laurbærblad
evt. et par korianderfrø
1 bdt persille
Endvidere: hakket persille
* Sådan laves Artiskokbunde
à la grecque:
1. Vrid stilken af artiskokkerne og skær de nederste, tørre
blade væk.
Skær også de øverste blade og skægget væk, så artiskokbunden
er helt ren.
Se Artiskok.
Kom artiskokbundene i koldt vand tilsat lidt citronsaft,
efterhånden som de bliver klare, så iltes de ikke mørke.
2. Kog ingredienserne til à la grecque-lagen sammen og kom
artiskokbundene heri, evt. delt en gang.
3. Lad bundene mørne ca. 20 minutter under låg, og lad dem
blive kolde i lagen.
Man kan sikre sig, at de har fået nok, ved at stikke i dem
med en nål.
Den skal gå nemt igennem.
4. Server artiskokbundene drysset med friskhakket persille.
Tips: Serveres også som hors d'oeuvre.
Retten kan laves med hele, små, unge artiskokker, men de er
svære at få herhjemme. Små, unge artiskokker skal blot befries for stilk og
bladspidser og koge møre i lagen, som herover angivet. Man kan skyde genvej ved
at varme artiskokhjerter fra dåse i à la grecque-lagen og servere dem heri, når
de er kolde.
Se flere
opskrifter med Artiskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------