Frisk og lækker kold sommersuppe. Hurtigt lavet. Og så skal
den ikke varmes dagen efter, når der skal spises rester. Husk, at den skal
trække et par timer.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 45 min.
# Ingredienser
500 g frisk spinat,
feldsalat, brøndkarse eller andet grønt
1 liter hønsebouillon, evt. af terning
3 meget modne
tomater
2 gulerødder
1 stang bladselleri
lidt blomkål
1 citron
salt, peber fra
kværn
2 hårdkogte æg
* Fremgangsmåde
1. Skyl spinaten,
rib den og brancher den 3 min i det vand, der hænger ved.
Hak den evt. groft.
2. Kom spinaten i
en. stor gryde sammen med bouillonen og bring det i kog.
3. Tilsæt de modne
tomater, der er skåret i kvarte og moset lidt med en gaffel samt gulerødderne,
skåret i skiver.
4. Skru ned for
varmen, læg låg på og lad suppen simre i 20 min. eller til gulerødderne er
møre.
5. Skyl sellerien og
skær den i små stykker.
Kom også lidt
blomkålsbuketter i.
Kom det i suppen og
lad den koge endnu 2 min.
6. Smag suppen til
med citronsaft, salt og peber.
Læg også et par
skiver citron i suppen.
Den skal være lidt
syrlig i smagen.
7. Hak de hårdkogte
æg fint og stil dem på bordet i en skål, så hver især kan drysse æg over
suppen.
Med flute til er det
et let sommermåltid, der kan afsluttes med bær eller ost.