Sursød dressing og salat med kartofler, blomkål, agurk og rødløg. Vend dressingen i salaten, servér salaten efter den har trukket i kort tid.
6 personer. Kan
tilberedes af børnekokke.
# Ingredienser
Sur-sød dressing:
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk
honning
1 tsk worcestershiresauce
½ tsk groft
salt
friskkværnet peber
½ liter syrnet fløde 9%
Salat:
1½ liter fintstrimlet icebergsalat (ca. 250 g)
½ kg kogte, pillede og kolde små kartofler
½ blomkål i små buketter (ca. 200 g)
½ agurk i halve skiver (ca. 125 g)
1 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 50 g)
* Tilberedning
Sur-sød dressing:
Rør sennep, honning, worcestershiresauce, salt og peber
sammen i en skål.
Vend forsigtigt den syrnede fløde i blandingen.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag
til.
Salat:
Læg en bund af fintstrimlet icebergsalat i et stort, fladt
fad.
Anret herpå de små kartofler, blomkålsbuketter, agurk og
rødløg.
Server dressingen i en skål ved siden af.
Tips:
Salat med sur-sød dressing kan fx serveres til Grillstegte
ribben
Kan også serveres til stegt kød, fx skinkeschnitzler,
svinekoteletter eller medister.
Se alle de bedste opskrifter med Salat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.