Hønsebouillon er faktisk ganske nemt at lave selv, så næste
gang du skal lave fx aspargessuppe så prøv denne hønsebouillon.
Giver 2 liter. Tilberedningstiden for denne bouillon er ca 3
timer. Heraf er arbejdstiden 20 minutter.
# Ingredienser til hønsekødsbouillon
1 høne eller kylling med ben eller 4 kyllingeskrog fra
udbening
3 l vand
1 løg (100 g)
1 persillerod eller rodselleri (125 g)
2 gulerødder (150 g)
1 porre (150 g)
persillestilke
2 tsk groft salt
2 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
hele nelliker
2 tsk hel koriander
peber fra kværn
* Sådan laver du hønsekødsbouillon
Start med at komme hønen, kyllingen eller kyllingeben i en
gryde og hæld koldt vand på, så benene er dækket.
Kog så hønen eller kyllingen langsomt op og fjern skum fra
overfladen med en stor ske.
Skyl og rens samtidig grønsager og løg.
Skær dem herefter i mindre stykker.
Når fonden koger, tilsættes salt og de rensede grønsager.
Kog fonden ved svag varme under låg i 2-3 timer.
Husk at skumme jævnligt.
Si fonden efter de 2-3 timer.
Hvis fonden skal smage kraftigere, koges den ind ved kraftig
varme.
Smag slutteligt til med salt og peber.
Og så er din hønsebouillon klar til brug
Tips til hønsekødsbouillon:
Når vi laver retter med bouillon laver du det ofte med en
bouillonterning, som du har købt i supermarkedet. Men det er faktisk ganske let
at lave sin egen bouillon eller fond, så derfor vil vi altid anbefale dig at
prøve en hjemmegjort fond eller bouillon.
Og heldigvis kan hønsekødsbouillon bruges i ganske mange
forskellige retter. Du kan fx bruge fjerkræsbouillon i mange forskellige supper
som aspargessuppe eller kartoffel-porre suppe.
Du
kan finde opskriften på en simpel og lækker kartoffel-porre suppe med hønsefond
her.
Eller du kan bruge fjerkræsfond når du laver sauce til
aftensmaden i det lille hjem. Prøv fx hønsebouillonen i en hjemmelavet
karrysauce. Du finder vores
opskrift på en karrysauce her.
Du kan også forsøge dig med en vildtbouillon, hvor du bruger
fasan, agerhøne eller rådyr.
Vildtfond –
vildtbouillon
Tilbered fonden som ovenfor med ben fra vildt fx fasan,
agerhøne eller rådyr.
Tilsæt desuden 1 tsk enebær.
Velbekomme, og god fornøjelse med din hønsebouillon.