Stærk husmandskost fra Sydstaterne: Oksekød, bønner og ildsprudende chilier med cremefraiche - Du får succes med denne opskrift. Til 4 personer. Tilberedning: 1 time 50 min.
# Ingredienser
800 g oksekød (fra køllen)
1 stort salatløg
2 røde chilier
6 spsk olie
salt, peber og 1 tsk stærk paprika
2 pressede hvidløgsfed
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 spsk friskhakkede oreganoblade (eller 1 tsk tørret)
1 dåse tomater (425 g drænet vægt)
4 dl kødbouillon
1 dåse kidneybønner uden lage (425 g drænet vægt)
200 g cremefraiche 18 %
evt mere paprika og oregano.
* Tilberedning
1. Oksekød skæres i ca 1 cm store terninger.
Salatløg skæres i terninger, chilier skæres op, udkernes og
hakkes fint.
Kødet deles i 2 portioner.
Hver portion svitses kraftigt i 2 spsk meget varm olie,
krydres kraftigt med salt, peber og 1 tsk stærk paprika og tages op.
2 spsk olie kommes i gryden og chili, løg og 2 pressede
hvidløgsfed svitses let heri.
2. Stødt spidskommen, tomatpuré og friskhakkede oreganoblade
svitses med et øjeblik.
Kød, dåsetomater og kødbouillon tilsættes.
Retten koges tildækket ved middel varme i 1½ time.
3. Kidneybønner uden lage hældes i retten, som koges
op et øjeblik.
Smag kraftigt til med salt og peber.
Serveres med 200 g cremefraiche 18 % og evt paprika og
oregano.
Energi pr. portion: 581 kcal (2432 kJ) 49 g protein. 36 g
fedt. 15 g kulhydrater
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.