Forret Tilbehør. Arbejdstid: 25 minutter. Kogetid i alt: ca.
20 minutter. Middelsvær at lave. Høj
pris.
# Ingredienser til Aspargessalat,
varm:
friske, hvide asparges eller tilsvarende nettomængde hele fra dåse
broccoli
forårsløg
slikærter
1/2 bdt persille
vand
smør
salt
Sauce:
smør
2 spsk citronsaft
Tilbehør: flutes
* Sådan laves Aspargessalat,
varm:
1. Skræl aspargesene tyndt fra hoved mod fod. Bræk træede
ender af.
2. Del broccolien i buketter, skræl stokken og skær den i
terninger, skær forårsløgene i længder på , det grønne skal med.
Nip og skyl ærterne, der skal spises med bælg.
3. Kog aspargesene i letsaltet vand i 6-7 minutter.
Asparges fra dåse varmes blot i lagen.
Damp imens de øvrige grønsager i vand tilsat smør og
salt, til de er møre, men stadig sprøde: Broccolien 2-3 minutter og
forårsløgene og slikærterne 1-2 minutter.
Tag dem straks op og lad dem dryppe af.
Sauce:
4. Smelt smørret og pisk citronsaften i.
5. Kom de dampede grønsager på et varmt fad.
Fordel aspargesene ovenpå, hæld saucen over, drys med hakket
persille og server straks med flutes til.
Tips: Brug evt. grønne asparges i stedet for hvide.
De skal ikke skrælles og kogetiden er kun ca. halvt så lang. Se om Asparges.
Se flere
opskrifter med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------