Grydestegt okseklump er en lækker simreret med dejligt mørt
kød og kold kartoffelsalat med kål og majs. Denne ret er for hele familien, og
er hurtig at lave
4 personer
# Ingredienser
500 g okseklump snøret til steg
1 fed hvidløg
reven skal af 1 citron
10 tørrede, grønne peberkorn
15 g smør/margarine
1 dl vand
1-2 løg skåret i kvarte.
Kartoffelsalat:
750 g kogte, kolde kartofler
100 g kinakål
300 g frosne majskerner
3 spsk olie
1 spsk kryddereddike
2 spsk vand
½ spsk fransk sennep
½ tsk salt
peber
evt 1 bundt dild
* Tilberedning
Stegen gnides med hvidløg, reven citronskal og knuste grønne
peberkorn.
Trækker ca. 1 time.
Stegen brunes i smør/margarine på alle sider. Vand og løg
tilsættes.
Steger ved svag varme ca. 20 min (kødtermometer skal vise
ca. 55 °C).
Lad stegen hvile 15 min før den skæres ud i tynde skiver.
Kartoffelsalat:
Kartofler i skiver, snittet kinakål og optøede majskerner
blandes i en skål.
Marinaden piskes sammen.
Smages til og hældes over.
Salaten bør trække mindst 1 time før servering.
Pyntes evt. med klippet dild.
Næringsindhold med kartoffelsalat pr. person: 2280 kilojoule
(545 kal)
Energifordeling: Protein 25%-33 g. Fedt 34%-20 g. Kulhydrat
41%-56 g.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.