Den friske duft af appelsiner neutraliserer broccoliens lidt tunge aroma, og de knasende hasselnødder gør harmonien perfekt
Til 2 personer. ❤
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
500 g broccoli
25 g hasselnødder
1 økologisk appelsin
50 g smør
salt og peber
* Tilberedning
1. Broccoli deles i buketter, stænglerne skrælles og
skæres i 1 cm store terninger.
Hasselnødder hakkes groft.
2. Den orange del af skallen på 1 økologisk appelsin
skrælles meget tyndt af og skæres derefter i helt smalle strimler.
Appelsinen skrælles derefter sådan, at alt det hvide kommer
af.
Appelsinfileterne løsnes fra skillevæggene. Saften opfanges.
3. Broccolien lægges i kogende, letsaltet vand i 4
minutter.
I det sidste minut tilsættes appelsinskallen.
4. I mellemtiden steges 50 g smør skummende på en
pande.
Hasselnødderne hældes i og brunes et øjeblik.
Appelsinfileter og -saft blandes i.
Vandet hældes fra broccolien, der derefter blandes med
nøddesmørret.
Drysses med salt og peber.
Energi pr. portion: 6 g protein, 29 g fedt, 9 g kulhydrater
= 317 kcal (1327 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.