I denne resteret er
brugt rester af kogt fisk eller skaldyr og kogte grønsager samt en portion
løskogte ris.
Se også:
Ostefad
Ostepande med skinke og porre
Rester i fad
1. Læg et lag løse
ris i bunden af et smurt, ovnfast fad.
Læg letkogte
grønsager fx blegselleri eller bønner herover og
dernæst en rest kogt
fisk og/eller skaldyr fx rejer.
Krydr med salt og
peber.
Læg låg eller folie
over og sæt fadet i ovnen ved 200 °C, til retten er gennemvarm.
2. Rør imens 8 spsk
mayonnaise med 2 æggeblommer og vend 2 stivpiskede æggehvider i.
Fordel denne
blanding over den varme ret og sæt atter fadet i ovnen, til overfladen er
gylden.
Giv en skål grøn
salat og lune flûtes til.
Ostefad
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min. Bagetid: ca. 20 min.
# Ingredienser:
1 blomkålshoved
1 porre
4 æg
4 spsk vand
salt
reven ost fx Emmentaler el. Gruyere
* Tilberedning:
1. Del blomkålen i
buketter og skær porren i ringe og
kog dem knap møre i
letsaltet vand.
Læg grønsagerne i et
smurt, ovnfast fad.
2. Pisk æg og vand
sammen, krydr med salt og hæld det over grønsagerne.
Drys reven ost over.
Sæt fadet i ovnen
ca. 20 min ved 200 °C. Giv flûte til.
Ostepande med skinke og porre
Til 4 personer
Tilberedningstid: 20 min.
# Ingredienser:
4 æg
4 spsk vand
salt
3 dl reven ost fx
Danbo
2 skiver skinke
½ porre
25-30 g smør el.
margarine
* Tilberedning:
1. Pisk æggene let
sammen med vand og salt.
Smelt fedtstoffet
gyldent og hæld æggemassen i panden.
Drys reven ost over
og kom skinkestrimler og porreringe øverst.
2. Læg låg over og
lad panden stå 5-6 minutter ved svag til jævn varme,
til den er gylden og
æggemassen er stiv.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.