Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile: mindst 30 min. Bagetid: ca 10 min.
Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 16-20 stk.
# Ingredienser
til Kageskaller:
100 g smør
150 g hvedemel (2½ dl)
40 g sukker (1½ dl)
½ sammenpisket æg
Kagelinseforme eller kageskalsforme med riller eller andet
mønster
*
Sådan laves Kageskaller:
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det grynet.
2. Tilsæt først sukker, så æg og ælt dejen sammen.
Pak den i alufolie og læg den i køleskab mindst 30 min. og
gerne til næste dag.
3. Sæt ovnen på 200 °C og rul dejen ud til en tynd plade på
et letmelet bord.
Stik den ud med et glas eller en kolonneform med ca 5 cm i
diameter, og beklæd formene med den.
4. Sæt formene på en bageplade og bag dem ca 10 min. ved 200
°C.
5. Lad kageskallerne afkøle let.
Lemp dem forsigtigt ud af formene og lad dem svale helt på
en bagerist.
Fyld kageskallerne med Kagecreme, friske eller
henkogte frugter, frugtmos eller fromage.
Pynt med flødeskum, hakkede nødder, mandler eller høvlet
chokolade, gelé og bær.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------