Smagen af sød og stærk honningsennep går fint til frisk citron- og appelsinsaft. Server de lækre kyllingestykker direkte fra grillen. Marinader
lavet på frugtsaft gør kødet mørt og tilsætter smag uden at tilføre fedt.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 6 portioner
#Ingredienser
1 kylling à ca. 1,6 kg
1 fed hvidløg
1 tsk friskkværnet sort peber
MARINADE:
½ dl friskpresset citronsaft
2 spsk honningsennep (se Tips)
2 spsk friskpresset appelsinsaft
½ tsk kinesisk soya
* Tilberedning
1. Tænd for grillen og lad kullene blive næsten hvide, eller
sæt ovnens grill til.
Del kyllingen i 8 stykker.
Pil og halvér hvidløgsfeddet.
2. Gnid kyllingestykkerne med hvidløg og drys dem med peber.
3. Bland citronsaft, honningsennep, appelsinsaft og soya i en
skål.
Bland det godt.
4. Pensl kyllingestykkerne med marinaden og læg dem på en rist.
Grill 15 cm fra varmen i 25 min, til stykkerne ikke længere er
rosa indeni.
Vend en gang og pensl med marinaden.
Anret på serveringsfad og server stykkerne helt nygrillede.
GENVEJ
Anvend 4 stykker kyllingebryst i stedet for stykker fra en hel
kylling.
Grill brystet 15 cm fra varmen, til det ikke længere er rosa
indeni,
10-15 min. Vend en gang og pensl med den resterende marinade.
Tips:
Sennep findes i en masse forskellige varianter og
giver meget smag uden at tilføje kalorier. Den franske
dijonsennep, som kommer fra Dijon-distriktet, er smagt
til med hvidvin og krydderurter.
Engelsk sennep er oftest en blanding af forskellige
sennepsfrø, og den er skarp i smagen.
Mørk, tysk sennep har en sursød smag.
Svensk sennep er ofte sød og indeholder meget sukker.
Lav din egen honningsennep:
bland 1½ spsk dijonsennep og ½ spsk flydende honning i en skål.
Citrusgrillet kylling:
Pr. portion: Energi: Kcal 327 = kj 1373
Kulhydrat 1 g Protein 29 g Fedt 23 g (63%) Fibre 0 g
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.