Jordnøddesmør er et smørepålæg af malede jordnødder, ofte
med en tilsats af mindre mængder olie, sukker og husholdningssalt.
Jordnøddesmør anvendes som pålæg frem for alt i USA, for eksempel sammen med
syltetøj i den klassiske peanut butter and jelly sandwich.
Dejlig nem og hurtig hjemmelavet peanutbutter, der med
sikkerhed vil falde i god smag hos familiens yngste. Faktisk bør man, aldrig
købe peanutbutter, men altid lave det selv.
Hjemmelavet peanutbutter kan bruges i mange saucer og ellers
bare som dip eller på brød.
Portioner: 6. Tilberedningstid: 15 min. Denne opskrift er
nem at lave.
# Ingredienser
300 g peanuts, ikke saltede
lidt peanutolie
lidt honning
lidt salt
* Tilberedning
Rist peanuts på en varm pande uden fedtstof. De skal bare
lige tage lidt farve.
Lad dem køle ned og kør dem på en foodprocessor eller
blender i tre-fem minutter.
Stop op undervejs og skrab siderne fri til massen er fin
ensartet og tyk.
Du skal have tålmodighed.
De mange peanuts skal nemlig bare blendes. Ikke andet.
Efter fire-fem minutter begynder den grynede masse at samle
sig og blive blød og lækker, som man kender det fra dem på glas.
Smag til med honning og salt.
Kom massen i et glas og hæld peanutolie på toppen af massen,
så det holder sig bedre.
Du kan også købe peanutbutter færdiglavet i et godt
supermarked.