Bag
et mørkt og groft brød med nødder og figner friskbagt kan det nydes som
"kage" til en kop te eller kaffe. Resten af ugen er det godt som
tilbehør til mad eller sammen med ost.
Arbejdstid:
30 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet. 1 brød = 20 skiver.
# Ingredienser til Brød med figner og nødder:
25
g gær
1
dl lunkent vand
¼ liter
kærnemælk
3
spsk sukker
½
tsk salt
1
spsk olie
100
g tørrede figner (i små stykker)
50
g nøddekerner (grofthakkede)
75
g rugmel
150
g fuldkornshvedemel
300
g hvedemel
*
Sådan laver du Brød med figner og nødder:
Rør
gæren ud i vand og tilsæt kærnemælk, sukker, salt og olie.
Bland
figner og nødder med rugmel og rør det i væsken
Tilsæt
de to slags hvedemel og ælt dejen igennem.
Lad
hæve tildækket 1 time.
Læg
dejen i en form foret med bagepapir og lad den efterhæve tildækket 1 time.
Pensl
med vand og bag brødet på nederste rille ca. 50 min. ved 200 °C vend brødet ud
af formen de sidste 10 min.
Afkøl
på en rist.
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD