Dessert. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 3-5 min. Afkøling: 1 time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Jordbærgrød
500 g friske jordbær
2,5-3 dl vand
ca 85 g sukker (1 dl)
Jævning: frugtgrødsjævner eller 1½-2 spsk kartoffelmel
Tilbehør: mælk eller fløde
*
Sådan laves Jordbærgrød:
1. Skyl bærrene kort og befri dem for haser.
Kom dem i en gryde sammen med vandet og bring dem langsomt i
kog.
2. Lad bærrene koge for svag varme under låg i 3-5 min.
Tilsæt sukker efter smag og efter, hvor søde bærrene er i
sig selv.
3. Rør jævningen (melet) glat med koldt vand og rør den i
gryden, når bærrene er lige under kogepunktet, bedst når gryden netop er taget
fra varmen.
Jævnes der med kartoffelmel, må grøden ikke koge, efter at
jævningen er tilsat, så bliver den lang.
4. Hæld grøden i en skål, drys let med sukker, så den ikke
danner skind, og lad den blive helt kold.
5. Server kold mælk eller fløde til.
Tips: Det er vigtigt, at grøden er på kogepunktet
(uden at koge), når jævningen tilsættes. Ellers jævner den ikke.
1/3 af jordbærrene kan erstattes af vinrabarber.
Grøden kan også koges med en flækket vaniljestang, eller smagsættes
med vaniljesukker, når den er gået af kog.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------