Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, jomfruhummerfond: 20 min. Grilltid: 1-2 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jomfruhummerragout med æbler og
blegselleri:
16 friske jomfruhummere
4 skalotteløg
½ dl olie
1 laurbærblad
½ dl calvados
2 dl tør hvidvin
3 dl lys bouillon (fjerkræ- eller fiske-)
Sauce:
2 dl piskefløde
1 spsk konc. tomatpuré
2 æggeblommer
100 g flødeost
salt og peber
Endvidere:
4 stængler blegselleri
2 æbler
Ildfaste portionstallerkener
*
Sådan laves Jomfruhummerragout med æbler og blegselleri:
1. Skyl jomfruhummerne og vrid halerne fra hovederne. Gem
halerne.
2. Pil og hak skalotteløgene.
Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde.
Svits jomfruhummerskaller, løg og laurbærblad, uden at det
tager farve.
Tilsæt calvados og lad det koge lidt ind for god varme uden
låg.
Hæld hvidvin og bouillon ved og lad det koge ca 20 min.
under låg for svag varme.
Tag det fra varmen og lad det trække 5 min.
3. Si fonden gennem en sigte.
Pres skallerne godt, så al saften kommer med.
Kom fonden tilbage i gryden og tilsæt piskefløde og tomatpuré.
Lad det koge ind til ca det halve for god varme uden låg.
Konsistensen skal være cremet.
4. Knæk de rå jomfruhummeres haleskjold ved et let tryk mod
bordet og pil kødet ud af skallerne.
Fjern den mørke streng, tarmen, og skær hummerhalerne i
mindre stykker.
5. Skyl blegsellerien, fjern de grove strenge og skær
stænglerne i smalle stykker.
Gem nogle pæne blade til pynt.
Skræl æblerne og befri dem for blomst, stilk og kernehus.
Skær dem i tynde skiver.
Sauce:
6. Kom æble- og blegselleristykker samt jomfruhummerhaler
i saucen.
Lad det koge 3-4 min. under låg. Tag gryden fra varmen.
Pisk æggeblommer og flødeost sammen og pisk det i saucen.
Varm saucen igennem.
Den må ikke koge, efter at æggeblommerne er tilsat, så
skiller den.
Smag til med salt og peber.
Anretning:
7. Fordel hummerragouten på 4 ildfaste portionstallerkener
eller flade skåle.
Grill dem 1-2 min ca 5 cm fra grill-elementet.
Pynt med fine blade fra blegsellerien og server straks med Flûtes
eller løse ris til.
Tips: Løse ris kan eventuelt blandes med vilde ris.
Beregn 1 dl langkornede ris og 1/3 dl vilde ris.
Kog risene hver for sig og bland dem lige inden serveringen.
Æbleskrællen kan koge med i jomfruhummerfonden.
Skræl i så fald æblerne og læg dem i vand tilsat citronsaft,
til de skal bruges, så mørkner de ikke.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------