Dejligt, hjemmebagt
brød for enhver smag. Indeholder æbler, rosiner, honning og hasselnødder. Frugtbrødet
smager dejligt og holder sig friskt.
2 brød.
Tilberedningstid: ca 25 min. Hævetid: i alt 1-1½ time. Bagetid: 40-50 min.
Fryseegnet
# Ingredienser
50 g gær
3 dl vand
3 dl yoghurt naturel
1 spsk honning
1 tsk salt
3 æbler
60 g rosiner (1 dl)
50 g
hasselnøddekerner
200 g
fuldkornshvedemel (ca. 3½ dl)
800-900 g hvedemel
(13-15 dl)
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
vand. Rør yoghurt, honning og salt i.
2. Vask æblerne og
riv dem på råkostjernet.
Hak nødderne groft.
Bland æbler, rosiner og nødder i.
3. Rør
fuldkornshvedemelet i og tilsæt hvedemelet ad et par gange, til dejen har en
passende konsistens.
Ælt dejen godt.
4. Dæk dejen med et
fugtigt viskestykke og stil den til hævning 45-60 min.
5. Slå dejen ned,
form den til to aflange brød.
Læg brødene i 2
smurte forme og lad dem efterhæve 20-25 min.
6. Prik brødene,
pensl med vand og bag dem 40-50 min. ved 200-225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------