Forret Frokost. Arbejdstid: ca 30 min. Bagetid, fisk: ca 10 min. Kogetid, fiskefond: ca 15 min. Skal hvile
i køleskab: mindst 3 timer. Svær at lave. Mellem pris. (10 personer)
# Ingredienser
til Fisketerrine med spinat:
1 kg fiskefileter af
2-3 forskellige slags fisk (fx torsk, sej, laks, pighvar)
Fiskefond:
3 dl vand
1 fiskehoved eller
lidt fiskeben
1 skalotteløg
salt
Endvidere:
500 g frisk spinat
eller 150 g frossen, helbladet
3 blade husblas
salt, peber
olie til formen
Ovnfast fad
En aflang form
(terrineform): 1½ l
*
Sådan laves Fisketerrine
med spinat:
1. Rens og fileter
fiskene eller få fiskehandleren til at gøre det.
(Se Fisk,
rensning og filetering).
Sørg for, at fisken
er helt fri for skind og ben.
Fiskefond:
2. Pil løget, 'skær
det i skiver og kom det i en gryde med fiskeben eller -hoved og vand.
Bring grydens
indhold i kog og lad det koge sagte i 6 min.
Si fonden, kom den
tilbage i gryden og lad den koge ind til ca halvdelen.
Der skal være 1½ dl
tilbage.
Smag til med salt.
3. Læg
fiskefileterne i et oliesmurt ovnfast fad.
Læg eventuelt de tyndeste
af fileterne oven på hinanden, således stykkerne danner et lige tykt lag og
bliver møre samtidig.
Krydr med salt og
peber og sæt fisken på ovnens midterrille ved 125 °C i ca 10 min.
Hvis fisken bages
længere, falder den let fra hinanden og mister sin saftighed.
4. Nip spinaten for
grove stilke og fjern eventuelle visne blade.
Skyl den grundigt i
koldt vand.
Kom spinaten i en
gryde med det vand, der hænger ved, og damp den kort for god varme under låg.
Den skal netop falde sammen.
Spul den straks med
koldt vand i en sigte.
Sådan bevarer frisk
spinat både smag og farve bedst.
Knug den fri for
væde og hak den temmelig fint.
Bruges dybfrossen
helbladet spinat, skal den blot optøs og presses fri for væde, før den hakkes.
5. Udblød husblassen
i koldt vand i 5 min., knug vandet af den og opløs den direkte i den hede
fiskefond.
Tilsæt den hakkede
spinat og krydr med salt og peber.
6. Smør
terrineformen med lidt olie.
Læg et lag ovnbagt
fisk i bunden, derpå et tyndt lag spinat, så igen et lag fisk.
Fortsæt således, til
al fisk og spinat er opbrugt.
Sørg for, at det
øverste lag er spinat.
7. Læg folie eller
film over terrinen og stil den under let pres i køleskabet i mindst 3 timer.
Skær ved servering
terrinen fri i kanten, vend den ud på et fad og skær den i skiver på ca 1½ cm.
Tips: Server eventuelt terrinen med en kold grøn
sauce, (se Dip) og pynt den med lidt strimlet rød peber.
Hvis terrinen ikke
vil slippe formen, kan den holdes kort i varmt vand, inden den vendes ud.
Et hedt opvredet
klæde lagt over formen på fadet kan være nok til at få den til at slippe.
Terrinen kan holde
sig ca 2 dage i køleskab.
Se flere
opskrifter med Fisketerrine
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------