Enkelt at lave, servere og spise.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
25 min. Bagetid: 20-25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
6-8 bayerske pølser el.
knækpølser
3/4-1 kg kartofler
3 dl mælk
25 g smør
2 løg
salt, hvid peber
¼-½ tsk reven muskatnød
2 æg
1 dl reven ost fx Danbo
* Tilberedning:
1. Giv pølserne et kort
opkog i letsaltet vand.
2. Skræl kartoflerne,
skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, damp
dem tørre og mos dem.
Pisk kogende mælk i.
Hak løgene og lad dem
snurre i smørret uden at tage farve.
Bland dem i kartoffelmosen
og krydr med salt, hvid peber og reven muskatnød.
3. Skær pølserne i mindre
stykker.
Fordel halvdelen af kartoffelmosen
i et smurt, ovnfast fad,
læg pølsestykkerne ovenpå
og dæk med resten af kartoffelmosen.
Pisk æggene let sammen med reven ost og fordel
det over retten.
4. Sæt fadet i ovnen
20-25 min ved 200 °C.
5. Server retten med
en skål grøn salat.
Tips
1/3 af kartoflerne kan
erstattes af pastinak eller selleri,
der koges med kartoflerne
og moses.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.