Estofado de ternera y chorizo - Dejlig og lækker spansk
inspireret gryderet med oksekød, tomat, peberfrugter og chorizopølser. Retten er
let at lave - den passer sig selv det meste af tiden.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stegetid: 40 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
100 g chorizopølse
1 spsk olie
400 g oksekød i
terninger
2 store løg
2 røde peberfrugter
2 dåser flåede
tomater
2-3 tsk paprika
2 fed hvidløg
1 bdt bredbladet
persille
Tilbehør: kogte ris eller 2 lune flutes
* Tilberedning
1. Skær chorizoen i
skiver eller små terninger og steg dem i olien i en gryde i 3-4 min.
Tilsæt kødet og brun
det på alle sider sammen med pølsen.
2. Tilsæt hakkede
løg og peberfrugter i store terninger og svits dem sammen med kødet i 5 min under
jævnlig omrøring.
3. Tilsæt tomater,
paprika og finthakket hvidløg.
Kog retten op, skru
ned til middelhøj varme og lad den simre i 25 min.
4. Smag til med salt
og evt. mere paprika.
Drys retten med
grofthakket persille og server med kogte ris eller lune flutes.
Tips: Paprika kan være sød eller stærk. Pas på med
at komme for meget i fra starten, hvis den er stærk. Chorizoen indeholder også
paprika og kan også være stærk. Smag derfor til lidt ad gangen.
I Danmark forhandles traditionelt to hovedtyper af
krydderiet, nemlig sød paprika, kaldet "Edelsüss" og rosenpaprika,
der er stærkere. Hvis en dansk opskrift blot angiver paprika, vil det som
oftest være den søde variant der menes.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.