En salat som gør sig fornemt på en picnic eller en buffet.
Bland salaten med dressingen eller server den ved siden af. Du kan servere
salaten til grillet kød. Du kan også fylde din frokostbaguette med majssalaten.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 dåse løse majs (325 g)
1 bundt radiser
1 stor gulerod
4 forårsløg eller 1 porre
1 lille hoved icebergsalat
50 g gorgonzola
2 dl kold grønsagsbouillon
salt og peber
* Tilberedning
1. Lad majsene dryppe af og læg dem i en skål.
Rens radiserne og skær dem i skiver eller både.
Bland dem med majsene.
2. Skræl guleroden og skær den i små tern, se under Tips.
3. Rens forårsløg eller porre.
Skær det grønne i skiver og hak det hvide.
Læg ½ dl af det grønne, skivede til side.
Bland gulerod og forårsløg eller porre med majs og radiser.
4. Skyl salaten og skær den i mundrette bidder.
Smuldr gorgonzolaen og kør den i blenderen sammen
med grønsagsbouillonen til en dressing.
Smag til med salt og peber.
5. Bland salat og dressing med grønsagerne.
Drys forårsløg eller porre over og server.
Tips:
Gulerodstern: skær snit på langs af guleroden. men skær ikke
igennem.
Vend guleroden en kvart omgang og gentag.
Skær dernæst i tern.
Hvis du har en salatslynge, kan du ryste den skyllede salat
i den.
Vandet forsvinder og så hænger dressingen bedre ved bladene.
Pr. portion: Energi: Kcal 153 = kJ 643
Kulhydrat 21 g Protein 6 g Fedt 5 g (29%) Fibre 3 g
• Majs indeholder protein, kalium og mineraler.
• Gorgonzolaosten indeholder kalcium.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.