Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Sherry-æg i kalvebouillon
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 10 minutter (plus kogetid)
# Ingredienser
1½ dl kalvebouillon
¾ dl tør sherry
5-7 stilke basilikum
4 æg
salt og sort peber
hvidt brød til servering
* Tilberedning
1. Kalvebouillonen hældes i en sauterpande.
Sherryen hældes i, og det hele bringes i kog.
2. Basilikum skylles og rystes tør, og bladene rives af
stilkene.
Basilikumbladene kommes i bouillonen i panden og trækker i
den i ca 5 minutter.
3. Slå 4 æg ud og lad dem forsigtigt glide ned i den
krydrede bouillon, et ad gangen.
Lad dem koge i den i ca 3 minutter, til æggehviden er fast.
4. Samtidig dryppes den krydrede bouillon over
æggeblommerne.
Æggene tages op og anrettes i 4 forvarmede små skåle.
5. Lad bouillonen koge lidt ind ved stærk varme og hæld den
derpå over æggene.
Sherry-æggene krydres med salt og peber og serveres med
hvidt brød til.
Pr. portion ca 220 kcaV924 kj. 18 g protein, 14 g fedt, 1 g
kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------