Agurker på en ny,
dejlig facon, med løg, tomater, lidt stegt bacon og fløde med frisk dild. Server
som sund vegetarret eller dejligt tilbehør til kødretter.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 stor salatagurk
2 store løg
6 tomater
100 g bacon i tynde
skiver
2 dl fløde
2 bdt frisk dild
groft salt
* Fremgangsmåde
1. Skræl agurken,
del den på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurken i 5-6
cm lange stykker, drys groft salt på og lad dem trække 5-10 min i et dørslag.
Skyl agurkestykkerne i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
2. Pil løgene og
skær dem i tynde skiver.
Hæld tomaterne over
med kogende vand.
Lad dem stå 1 min,
flå dem og skær dem i både.
3. Klip
baconskiverne i store stykker og steg dem let i en gryde sammen med løgringene.
Læg tomater og
agurker i gryden og lad det hele snurre i 10-12 min.
4. Tilsæt fløde, lad
det koge op og smag retten til med salt.
Drys fintklippet
dild over.
Serveres varm med
brød eller nye kartofler til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER