Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Udvandes: 12 timer, gerne natten over. Stegetid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spegesild, stegte
2 hele, store spegesild eller 4 spegesildefileter
1½-2 dl rugmel
75 g smør til stegning
*
Sådan laves Spegesild, stegte
1. Læg sildene i rigeligt, koldt vand og udvand dem mindst
12 timer.
Skift vandet et par gange.
Fileter kræver kun halvt så lang udvandingstid.
2. Skrab sildene glatte og rene.
Skær hovedet af, hvis det sidder på endnu, og befri også
sildene for hale og finner.
Træk skindet af.
3. Tryk sildene tørre og vend dem i rugmel.
Lad dem stå i 5 min., så paneringen sætter sig.
4. Varm smørret lysebrunt på panden, og steg de udvandede
spegesild ved kraftig varme ca 4 min. på hver side, til de er gyldne, fileterne
halvt så længe.
Server sildene med rugbrød og rødbeder.
Tips: Sildene kan også serveres med Sennepssauce, varm.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------