Melanzane alla parmigiana er den populære italienske
aubergine-parmesan-lasagne og den smager så fantastisk, at man helt glemmer at
savne kødet!
En favorit på menukortet er Melanzane alla Parmigiana, som sagtens
kan spises en gang om ugen. Det er en italiensk/siciliansk klassiker. 4 personer.
# Ingredienser til Melanzane alla parmigiana:
3 store auberginer
3 sammenpiskede æg
salt og peber
250 g friskrevet parmesan
Tomatsauce:
1 fed hakket hvidløg
5 spsk olie
800 g Passata eller hakkede tomater
15 basilikumblade, hakkede
salt, peber og lidt sukker
*
Sådan laver du Melanzane alla parmigiana:
Skær auberginerne i skiver på langs.
Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i mindst ½
time.
Mens auberginerne trækker, kan du tilberede tomatsaucen.
Tomatsauce:
Svits hvidløg i olien og tilsæt tomater, basilikum, salt og lidt sukker.
Lad saucen simre i 30-40 min og smag til med salt og lidt
peber.
Når auberginerne er færdige med at trække under salt,
skylles de i koldt vand og tørres med et viskestykke.
Vend aubergineskiverne i pisket æg tilsmagt med lidt salt og
steg dem gyldne på panden i smør eller olie.
Lad dem dryppe af på et stykke bagepapir og stil dem til
side.
Opvarm oven til 200 °C.
Smør et ovnfast fad med olie og læg tomatsauce, aubergineskiver
og parmesan i lag.
Start med tomatsauce og afslut med tomatsauce og parmesan.
Bages i ovnen i ca. 25 min. hvorefter den lige skal hvile i
5 min. inden servering.
Server - Buon appetito!
TIPS: Parmigiano-Reggiano eller parmesan er en hård riveost
lavet af komælk. Revet parmesanost bruges ofte på pastaretter, ligesom det er
almindeligt at bruge i risotto.