Dessert. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 7-8 min. Svær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Souffléomelet
4 æg
1 dl fløde
2 tsk sukker
½ stang vanilje
Til stegning: 25 g smør
Fyld:
150-200 g friske bær og 1-2 spsk sukker
eller 1½ dl syltetøj eller frugtkompot
Endvidere: flormelis
*
Sådan laves Souffléomelet
1. Hvis der bruges friske bær, skal de drysses med sukker
nu.
Skil æggene i blommer og hvider.
2. Pisk æggeblommerne hvide med halvdelen af sukkeret.
Rør fløden i æggene.
3. Pisk hviderne halvstive, tilsæt resten af sukkeret.
Pisk dem netop stive, de skal ikke være alt for faste.
4. Varm smørret på en mellemstor pande, uden at det tager
farve.
5. Rør æggeblommer og æggehvideskum sammen og hæld det på
panden.
6. Lad omeletten bage for jævn varme, til den er fast i
bunden, hævet, let og stabil.
7. Lad omeletten glide over på et varmt fad.
Fordel bærrene (syltetøj/frugtkompot) på halvdelen af
omeletten og fold den anden halvdel over.
8. Drys med flormelis og server straks.
Tips: syltetøjet eller frugtkompotten kan varmes.
Omeletten kan dryppes med rom, cognac eller likør og evt.
flamberes.
Brug lunet spiritus, så fænger den bedre.
Brug en helt ren pande, ellers hænger omeletten i.
Teflon er specielt egnet her, hvis den er uden ridser.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
Se alle de bedste opskrifter med Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------