Grillmad
kan også være grøn mad - se bare her! - det både mætter og smager godt4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid:
45 min. (+ optænding af grillen) Grilltid: ca.30 min.
#
Ingredienser til Grillede grønsager med oliven og fetadrys:
1
blomkålshoved
2
store eller 4 små, nye løg
1-2
røde peberfrugter
½
dl olie
Dryp
og drys:
1
citron
½
dl olie
150
g fetaost eller salatost
10-12
store sorte Kalamata oliven
brøndkarse
Tilbehør:
flutes eller brød
*
Sådan
laver du Grillede grønsager med oliven og fetadrys:
Tænd
grillen.
Varmen
er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5
og højst 10 sekunder.
Skær
blomkålen i både med stok.
Skær
løgene i halve eller kvarte fra top til rod.
Skær
peberfrugter i tykke ringe.
Vend
hver type grønsag i olie på en tallerken.
Grill
først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider.
Grill
peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
Læg
grønsagerne på et fad, og dryp dem med citronsaft og ekstra olie.
Drys
med smuldret feta.
Udsten
de sorte oliven, hak dem, og drys dem over salaten.
Pynt
med brøndkarse.
Grill
tynde skiver flute eller brød (evt. på et stykke sølvpapir), til de er gyldne
og sprøde på begge sider.
Server
de grillede grønsager varme eller kolde med brødchipsene.
---
Her finder du flere opskrifter på dejlige grillretter. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD