Ingefærrouladerne
ligger i en dejlig sauce. Fin gæstemiddag fx med hjemmelavet is bagefter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 45 min.
# Ingredienser
8 skiver magert,
stribet flæsk
salt, peber fra
kværn
1 tsk karry
1 lille stk (3 cm)
ingefærrod eller 1 tsk st. ingefær
1 stort løg
4 friske kumquats
(små kinesiske appelsiner) eller 1 alm. appelsin
35 g smør
3 dl bouillon af
terning
1 spsk maizenamel
2½ dl piskefløde
* Tilberedning
1. Skær sværen af
flæsket, der bankes let og drysses med salt, peber og karry.
2. Skræl
ingefærroden og hak den meget fint.
Pil løget og hak
også det fint.
Skær de små kumquats
i fine skiver (fjern kernerne), hak halvdelen fint.
Hvis du bruger alm.
appelsin, rives skallen i fine strimler og frugtkødet hakkes fint.
3. Bland ingefærrod,
løg og kumquats og fordel fyldet på flæskeskiverne, der rulles sammen og lukkes
med tandstikkere.
4. Brun rouladerne i
smør på en pande.
Spæd med kogende
bouillon og lad dem stege ca 20 min under låg. Tag dem op.
5. Rør maizenamel et
ud i lidt koldt vand og jævn skyen.
Kom kumquatskiverne
i (eller evt. 1 ekstra appelsin skåret i tynde skriver med skræl og det hele).
Hæld fløden ved og
lad saucen koge ind, til den er tyk og jævn.
6. Fjern
tandstikkerne fra rouladerne, der vendes i den varme sauce.
Server løse ris til.
Du kan med stor succes lave din
egen kartoffelmos, se opskrift HER
Find gode opskrifter med grønsager HER
Se alle
opskrifter med salat HER