Havrude også kendt som dorade eller guldbrasen herhjemme er Middelhavets
mest værdifulde fisk. De fås hele året rundt, og er yderst delikate og
velsmagende fisk
Giver 6 portioner
# Ingredienser
6 røde havrude
fileter (225-285 g pr stk) (se Info)
1 knivspids salt
1 knivspids peber
45 g mel
6 cl olie
3 fed hvidløg, i
skiver
2 mellemstore løg,
skåret på langs i tynde skiver
675 g friske aflange
tomater, flåede, uden kerner, fint hakkede
1¼ dl tomatsaft
6 cl frisk limesaft
40 g pimiento-fyldte
grønne oliven, i skiver
1 eller 2 syltede
jalapeno chilier, uden kerner, fint hakkede
1 spsk kapers uden væde
1 laurbærblad
Friske laurbærblade
og limeskiver til pynt
Kogte nye kartofler, delt i fire, med frisk dild (valgfrit)
* Fremgangsmåde
1. Strø salt og
peber over fiskene.
Vend fiskene i mel
så begge sider er dækket; ryst overskydende mel af igen.
2. Varm olien i en
30-cm stegepande over mellem varme.
Tilsæt hvidløg;
svits under omrøring i 2 til 3 min indtil de er gyldne.
Fjern hvidløgene med
en hulske; smid dem ud.
3. Læg fileterne i
et lag på panden uden at lægge dem for tæt.
Steg dem over mellem
varme i 4 min eller indtil fileterne er lysebrune, vend dem en gang.
Læg dem over på en
tallerken.
Gentag med de
resterende fileter.
4. Tilsæt løg.
Steg under omrøring i
4 min eller indtil løgene er bløde.
Rør tomater,
tomatsaft, limesaft, oliven, chili, kapers og laurbærblad i.
Bring det i kog over
høj varme.
Skru varmen ned til
lav.
Læg låg på og lad det simre i 15 min.
5. Tilsæt det
ophobede væde fra fileterne på tallerkenen til panden.
Øg varmen til
mellem-høj.
Kog, uden låg, i 2
til 3 min indtil det bliver tykkere, rør hyppigt.
Fjern laurbærbladet
og smid det ud.
6. Læg fileterne op
i panden igen.
Hæld saucen over
fileterne med en ske.
Skru varmen ned til
lav.
Læg låg på; lad det
simre i 3 til 5 min indtil fileterne flækker let når du tester med en gaffel.
Pynt hvis det ønskes. Serveres med kartofler.
Trin 1: Vend fiskene
i mel.
Trin 2: Fjern
hvidløgene fra panden.
Trin 4: Rør de
resterende ingredienser i saucen.
INFO: Havrude, Sparidae er en familie af pigfinnefisk. De
tilhører klassen Benfisk og Aborreordenen. Der findes over 100 arter og de
største kan veje op til 50 kg
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------