Grundopskrift. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Piedej
Piedej med smør - dejen egner sig til både sødt og salt fyld:
hvedemel (ca )
½ tsk salt
smør
1 æggeblomme
ca 3 spsk vand
*
Sådan laves Piedej
Piedej med fedt
- dejen egner sig til
alle slags fyld, bedst til ikke sødt fyld:
hvedemel ()
½ tsk salt
ukrydret svinefedt
3-4 spsk vand
Piedej med grahamsmel:
- Denne dej er særlig
velegnet til grønsags tærter:
Udskift halvdelen af melet med grahamsmel.
Her er til en tærteform med en diameter på ca .
Brug ¾ af dejen til bund og ¼ til låg.
Piedej, sød:
hvedemel (ca. )
flormelis (ca. ½ dl)
smør
1 (lille) æggeblomme
Her er til en tærteform med en diameter på ca .
Der er ikke beregnet dej til et helt låg, men til strimler.
*
For de fire herover nævnte dejtyper er fremgangsmåden den
samme: de tørre dele blandes, det ikke for kolde fedtstof smuldres i til grynet
konsistens, og dejen samles med æg og/eller vand.
Piedej med olie:
Uden sukker er den egnet til en lang række ikke sødt fyld.
210 g hvedemel (3½ dl)
½ tsk salt
evt. 2 spsk sukker
olie
½ dl vand
*
Bland mel, salt og eventuelt sukker i en skål.
Tilsæt olie og vand og saml hurtigt dejen.
Dejen med sukker egner sig til desserter.
Her er til en tærteform med en diameter på ca ,
men ikke til et helt låg, kun til strimler.
Tips: Pak dejen i folie, eller anbring den tildækket
i en skål, og stil den køligt mindst ½ time, inden den udrulles på et letmelet
bord.
Piedej holder sig, indpakket, i køleskab i ca 14 dage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Piedej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------