Victoria- eller sveskeblommer giver, ud over en dejlig smag,
den smukkeste farve, men alle andre blommesorter kan naturligvis bruges til
marmelade.
Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: ca. 40
minutter. Let at lave. Mellem pris. Kan
tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser til Blommemarmelade:
2 kg victoria- eller sveskeblommer
500 g sukker (ca. 6 dl)
10 cm kanelstang
konserveringsmiddel
Sylteglas
* Sådan laves Blommemarmelade:
1. Skyl blommerne. Læg dem i en gryde med 1 dl vand og kanelstangen.
2. Lad blommerne koge for svag varme under låg i ca. 30
minutter.
Fjern stenene med en hulske, efterhånden som de frigøres og
flyder ovenpå.
3. Fjern kanelstangen, når blommerne er kogt helt til mos,
og tilsæt sukkeret.
Lad marmeladen koge videre i ca. 10 minutter under omrøring.
4. Tag gryden fra varmen, tilsæt konserveringsmiddel ifølge
anvisningen på emballagen og hæld marmeladen på rengjorte glas.
Luk eller bind straks til med syltepapir.
Se flere
opskrifter med Blomme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------