Pasta-ris
Kartofler, ris og pasta. Kartofler, ris og pasta er en sund
del af aftensmaden. De er fyldt med gode kulhydrater, og så indeholder de
næsten intet fedt. På den måde skaber kartofler, ris og pasta balance i
aftensmåltidet, da de virker som modvægt til den mere fede del af måltidet som
fx kød og sauce.
Hvis du vil spise andet end ris og pasta til aftensmaden, er
der flere sunde alternativer at kaste sig over. Og flere af dem er faktisk
sundere.
- Mange af de nye slags korn, frø og ris, vi spiser, kan
være sundere end klassisk pasta og ris, fordi denne type kulhydrater er mere
fiberrige end selv grove versioner af de gamle.
Begrebet »perle« henviser til måden, de forskellige
kornarter er behandlet på. Med en specialmaskine fjerner man kornets yderste
grove skal, og herefter er kernen poleret.
Fremgangsmåden betyder så også, at hverken perlespelt,
perlerug eller perlebyg er fuldkornsprodukter, men da det meste af skaldelene
er bevaret, er fiberindholdet dog stadig højt.
Se det foreløbige udvalg af pasta- og risretter herunder
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med