Logo

Æbleschmarren - knuste pandekager med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleschmarren - knuste pandekager med æbler

 
Så let som at bage pandekager, men resultatet kan ikke sammenlignes. Det er meget bedre. Der er simpelthen ikke noget bedre end pandekager til morgenmad!
Til 2 portioner 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.

 
# Ingredienser
1 rødt æble
1 spsk citronsaft.
2 æg delt i blommer og hvider
1 nip salt og 1 spsk sukker
1 + ½ spsk sukker
60 g hvedemel
1 dl piskefløde
1 spsk smør
evt kanelsukker
 
* Tilberedning
1. 1 rødt æble skæres i smalle både og blandes med 1 spsk citronsaft.
2 æggehvider piskes stive med 1 nip salt og 1 spsk sukker.
2 æggeblommer og ½ spsk sukker piskes cremede med elpiskeren, 60 g hvedemel og 1 dl piskefløde røres i.
De piskede æggehvider vendes i,

 
2. 1 spsk smør smøres ud på en slip let-pande (24 cm Ø).
Æggemassen kommes i, og æblebådene og 1 spsk sukker drysses over.
Der vikles alufolie om pandeskaftet, hvis det er træ eller plast.
Det bages i den forvarmede ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 15 min.
Derefter rives æbleschmarren i stykker med to gafler.
Retten serveres evt. med kanelsukker.

 
Energi pr. portion: 12 g protein, 31 g fedt. 60 g kulhydrater = 566 kcal (2369 kJ)

 
INFO: Schmarren (Kaiserschmarren) er en lys, karamelliseret pandekage lavet af en sød dej ved hjælp af mel, æg, sukker, salt og mælk, bagt i smør. Schmarren kan tilberedes på forskellige måder. Når man fremstiller schmarren, separeres æggehviderne normalt fra æggeblommen og piskes, indtil de er stive; derefter blandes melet og æggeblommerne med sukker, og de øvrige ingredienser tilsættes, herunder: nødder, kirsebær, blommer, syltetøj eller små stykker æble eller karamelliserede rosiner og skiver mandler. De sidst nævnte ingredienser er ikke i den originale opskrift og er kun tilføjelser, der er lavet af nogle kokke baseret på deres personlige præferencer.
I den originale opskrift er der kun rosiner (som før tilberedning er gennemvædet med rom).

 
Pandekagen deles med to gafler i stykker, mens den steges og drysses normalt med flormelis, serveres derefter varm sammen med æble- eller blommesauce eller forskellige frugtkompotter, herunder blomme, jordbær eller æble. Schmarren spises som en dessert, eller den kan også spises til frokost på turiststeder som bjergrestauranter og taverner i de østrigske alper, som et ret fyldt måltid.
Traditionelt ledsages Kaiserschmarren med Zwetschgenröster, en frugtkompot lavet af blommer.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.070 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her