Logo

Charlotte med frugt - Charlotte Russe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Charlotte med frugt - Charlotte Russe 

 
Dessert Lagkage. Arbejdstid: 1½ time. Afkøles: mindst 3 timer. Svær at lave. Høj pris. (6 personer)

 
# Ingredienser til Charlotte med frugt:
Biscuitstænger (ladyfingers):
3 æg
75 g sukker (knap 1 dl)
90 g hvedemel (1½ dl)

 
Fromagecreme:
5 dl mælk
50 g sukker (godt ½ dl)
5 æggeblommer
1 stang vanilje
1 usprøjtet citron, skallen af
6 blade husblas
3 spsk frugtbrændevin (gerne jordbær-) eller orangelikør
1½ dl piskefløde

 
Fyld: 250 g friske jordbær
Pynt: 150 g friske jordbær
Form: 14 cm
Sprøjtepose
Bagepapir

 
* Tilberedning Charlotte med frugt:
Biscuitstænger:
1. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne lette og lyse med sukkeret. Rør melet i.

 
2. Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen.

 
3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Kom dejen i en sprøjtepose med en ca. 2 cm bred tylle.

 
4. Sprøjt 18 biscuitstænger ud, ca. 11 cm lange.
Bag dem straks i en 180 °C varm ovn i ca. 15 minutter.

 
5. Tag biscuitstængerne af pladen og lad dem afkøle på en rist.
Skær dem til, så de passer i længden til charlotteformen.

 
(vil du købe dem færdige hedder de Savoiardi - ladyfingers)

 
Fromagecreme:
6. Læg husblassen i blød i koldt vand 7-8 minutter.
Varm mælken op i en gryde.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.

 
7. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i mælken.
Hæld æggeblandingen i den varme, men ikke kogende mælk og pisk over svag varme, til cremen begynder at tykne.
Tag den fra varmen, den må ikke koge, så skiller den.

 
8. Kom frugtbrændevin i.
Knug husblassen fri for vand, og smelt den i cremen under omrøring.

 
9. Skræl citronen i en lang skræl med kartoffelskræller.
Lad citronskrællen trække i cremen.

 
10. Lad cremen blive helt kold, evt. over koldt vandbad.
Rør af og til, så den ikke trækker skind. Fjern citronspiralen.

 
11. Pisk fløden stiv, og vend den i den helt kolde tykke creme.

 
12. Skær jordbærrene til fyldet i skiver.

 
13. Klip bagepapir til så det passer til charlotteformens bund.
Klip også en strimmel til siderne. Sæt evt. papiret fast med clips.

 
14. Beklæd siden med de tilpassede biscuits.
Læg et lag creme i bunden og læg så skiftevis jordbær og creme. Slut med creme.

 
15. Dæk charlotten til, fx med plastfilm, og sæt den i køleskab mindst 3 timer.

 
16. Vend charlotten ud på et fad og pynt den med halve jordbær.
Server evt. en frugtpuré af samme frugt til.


Charlotte med frugt - Charlotte Russe 

 
Tips: En isform, buddingform eller springform kan bruges. Næsten al anden frisk frugt kan bruges til charlotte, dog ikke kiwi og ananas, som i rå tilstand nedbryder husblassens virkning.
Alle frugtbrændevine og -likører kan bruges som smagsgivere.


Charlotte med frugt - Charlotte Russe 

Cremen kan udskiftes helt eller delvis med chokolademousse.

 
Se alle de bedste opskrifter med Lagkager 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.758 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her