Logo

Hvidvinssorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidvinssorbet 

 
Dessert Arbejdstid: 20 min. Kogning, sukkerlage: 10 min. Frysning: mindst 4 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer 

 
# Ingredienser til Hvidvinssorbet:
4 dl sød hvidvin (sauternes-type)
Sukkerlage:
3 dl vand
200 g sukker (2,5 dl)
saft af 1 citron
Endvidere:
1 æggehvide
1 spsk flormelis
*
Sådan laves Hvidvinssorbet:
1. Kog vand, sukker og ci­tronsaft, til sukkeret er op­løst. Lad lagen blive kold.
Tilsæt hvidvin.

 
2. Hæld blandingen i en form og stil den i fryseren.
Rør af og til i blandingen, så den ikke danner flager.
Skrab siderne ned hver gang, så længe det er muligt.

 
3. Tag sorbeten op af fryseren, når konsistensen er grødet.
Pisk æggehviden stiv og vend flormelissen i.
Rør sorbeten igennem og bland æggehviden i.

 
4. Lad sorbeten fryse fær­dig, rør af og til i den.
Server sorbeten i isafkølede glas.
Pynt gerne sorbeten med kvarte citronskiver og lidt citronmelisse.

 
Tips: Brug en god hvidvin, det er vigtigt for smagen. En rigtig sauternes, hvis det skal være fint. Ellers er en vin fra na­bodistriktet udmærket og ikke så dyr.
Server sorbeten som mel­lemret eller som dessert. Dens rolle som mellemret er mest aktuel, hvor der serve­res mange retter og der træn­ges til en pause. Så serveres den efter entreen (mellem­retten) lige før hovedretten.
Hvis sorbeten er frosset for hård, kan den tages ud og piskes igennem kort, i blen­der. Sættes tilbage i fryseren til passende konsistens, som fast grød. Den beholder ikke formen mange min efter at den er serveret, så det gælder om at kugle den op i iskolde glas så at sige i serveringsøjeblikket. En dessert- eller spiseske kan klare opkuglingen, hvis du ikke har en iskugletang.
Holdbarhed i fryser: ca 2 måneder.

 
Se flere opskrifter med Sorbet
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her