Logo

Hyldeblomstsirup med citrus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldeblomstsirup med citrus

 
En let og smagfuld sirup med liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt, pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager. Til 1 flaske sirup / 4 personer.

 
# Ingredienser

15 hyldeblomstskærme

1 citron i skiver

1 lime i skiver

½ liter vand

650 g sukker

1½ tsk citronsyre
*

 
Sådan gør du
1. Skyl forsigtigt hyldeblomsterne i koldt vand for at fjerne eventuelle insekter.
Læg dem herefter i en bøtte sammen med citron og limeskiver.

 
2. Kom vand og sukker i en kasserolle og bring det i kog over medium varme.
Lad det koge ind i ca 10 min, til det er let tyknet.
Smag det herefter til med citronsyre, en knivspids ad gangen.
Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl i 12-48 timer.

 
3. Si hyldeblomster og citrus fra og hæld siruppen på en ren, skoldet flaske.

 
4. Opbevar hyldeblomstsiruppen på køl, så holder den længst.

 
Tips: Du kan bruge appelsin i stedet for lime. 

 
Se flere dejlige opskrifter med hyldeblomst HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her