Logo

Kejserinde-ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kejserinde-ris

 
Dessert. Arbejdstid: ca 1 time. Kogetid: ca 35 min. Afkøles: ½ time. Iblødlægning: 1-2 timer. Tid at stivne: 2-3 timer. Svær at lave. Mellem pris. (10-12 personer)

 
# Ingredienser til Kejserinde-ris
150 g grødris (ca 2 dl)
1 l (sød)mælk
1 stang vanilje
40 g sukker (ca ½ dl)

 
Gelé:
1½ dl hindbærsaft (eller anden rød frugtsaft)
4 blade husblas

 
Fyld:
300 g forskellige tørrede frugter
(fx dadler, svesker, rosiner, papaya, figner, abrikoser)
5 cl likør eller cognac
50 g mandler (1 dl)

 
Endvidere:
5 dl piskefløde
6 blade husblas

 
Abrikossauce:
2 ds abrikoser (a 425 g)
1-2 tsk vaniljesukker
3-4 spsk citronsaft
Randform
*
Sådan laves Kejserinde-ris
Risengrød:
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og tilsæt de skyllede ris under omrøring sammen med den flækkede vaniljebælg.
Lad risene koge møre under låg ved svag varme, til al mælken er opsuget.
Rør sukkeret i den varme grød og rør, til det er opløst. Rør vaniljekornene i.
Lad grøden blive kold. Fjern vaniljebælgen.

 
Gelé:
2. Udblød husblasen i koldt vand i 5-8 min.
Opvarm frugtsaften til kogepunktet, knug husblasen fri for væde og opløs den direkte i den varme saft.
Hæld geléen i bunden af formen og lad den stivne i køleskab.

 
Fyld:
3. Skær de tørrede frugter i små terninger.
Abrikoser skal udblødes og koges inden brug.
Læg de udskårne frugter i likør eller cognac i mindst 1 time.

 
4. Skold, smut og hak mandlerne groft.

 
5. Rør frugt og mandler i den kolde grød. Pisk fløden stiv.
Læg husblasen i koldt vand 5-8 min.

 
6. Tag husblasen op og smelt den over vandbad med det vand, der hænger ved.
Vend flødeskummet i risblandingen.
Tilsæt den afsvalede håndvarme husblas under omrøring.

 
7. Fordel rismassen oven på den stivnede gele i formen og stil desserten koldt 2-3 timer.

 
Abrikossauce:
8. Purér abrikoserne gennem en sigte eller blend dem til en ensartet masse.
Tilsæt vanilje, citronsaft og ca 1½ dl abrikoslage fra dåsen.

 
Anretning:
9. Vend risdesserten over på et fad og server den kolde abrikossauce til.

 
Tips: Hvis desserten har svært ved at slippe formen, kan den dyppes kort i varmt vand, inden den vendes ud på fadet.

I stedet for abrikossauce kan desserten serveres med en Hindbærpurésauce.
Friske abrikoser kan bruges.
Skold, flå og del dem, tag stenen ud og lad frugten mørne i sukkerlage, se Fersken Melba.

 

Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her