Logo

Ostesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesoufflé 

 
Frokost Efterret. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.


# Ingredienser til Ostesoufflé
Soufflédej:
reven ost, helst en blanding af halvt emmentaler eller gruyere og parmesan
25 g smør
hvedemel
2½ dl mælk eller fløde
4 æggeblommer
5 æggehvider
hvid peber og evt fint salt
evt lidt reven muskat
Endvidere:
smør til formen
1 spsk fint reven parmesan
Souffléform. 1½ l
*
Sådan laves Ostesoufflé
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Den skal være varm, når soufflédejen er klar, for den tåler ikke at vente.

 
2. Riv ostene. Smør souffléformen ensartet med smør, det må ikke sidde i klumper.
Sikrest er det at smelte smørret og pensle formen et par gange med mellemrum.

 
Soufflédej:
3. Smelt smørret i en tykbundet gryde, det må ikke tage farve.
Rør melet ud heri og spæd med mælk eller fløde, gerne varm, så klumper det ikke så nemt, men det er en træningssag.
Denne opbagning skal være tyk og glat.
Lad den koge et par min. og tag gryden fra varmen.

 
4. Rør den revne ost i og rør, til den er smeltet.
Smag til med peber og evt salt, osten er salt i sig selv.
Lad det svale lidt.

 
5. Rør æggeblommerne i en ad gangen, rør evt lidt reven muskat i, og lad det blive koldt.

 
6. Pisk æggehviderne meget stive.
Rør først et par spsk pisket æggehvide i dejen med fast hånd, så bliver dejen tilstrækkelig blød til, at den resterende portion pisket hvide kan vendes i.

 
7. Hæld dejen i souffléformen, der kun må være ¾ fuld, der skal være plads til, at souffléen hæver.

 
8. Sæt straks formen på ovnens nederste rille, og bag souffléen 35-40 min., til den er høj, let og gylden.
Undgå at åbne ovndøren, og hvis, da forsigtigt og senest muligt.
Det er bagværk, der let falder sammen.

 
9. Omvind evt souffléformen med et klæde, når den kommer ud af ovnen, så mister den ikke temperatur og holder sig bedre høj.
Server straks - soufflé tåler ikke at vente, så synker den sammen.

 
Tips: Soufflé kan oversættes med »noget, der er pustet op«, og en virkelig let soufflé synker en anelse sammen, i det øjeblik den forlader ovnvarmen. Det gør ikke noget.
Men venter den for længe, kan den synke så meget sammen, at letheden går af den.
Det er derfor, at reglen om soufflé siger, at gæsterne skal vente på den, aldrig omvendt.


Ostesoufflé 
En souffléform er en rund, ovnfast form med høje, lige sider.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her