Logo

Rødgrød med fløde.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Rødgrød med fløde.

 
Rødgrød med fløde er vores nationaldessert. Til frugtgrøden bruger vi kun de bær, der ikke kan spises, som de er. Den allernemmeste sommerdessert er dog nyplukkede bær med iskold piskefløde, men rødgrød er nu bedst.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Køletid: 1 time

 
# Ingredienser
200 g solbær
300 g ribs
200 g hindbær eller jordbær
5 dl vand
85 g (1 dl) melis
4 spsk maizenamel eller jævning med eller uden farve
kold fløde

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl og rib bærrene.
Bring ribs og solbær i kog med vand og sukker.
Lad dem koge i 5 min.
Tilsæt hindbær eller jordbær.

De skal kun have 1 min.

 
2. Rør jævningen ud i 1 dl vand.
Hæld den i gryden, mens der røres.

Grøden bliver jævn med det samme.

 
3. Hæld den op i en skål og lad den køle af.
Den serveres med kold fløde.

 
Variation:
Hindbærgrød (eller jordbærgrød) kan laves således:
Bring 500 g bær i kog med 3 dl vand og 1 dl sukker.
Jævn den med 2 store spsk sagomel, der røres ud i 1 dl vand.
Lad grøden koge op.

 

Rødgrød med fløde. 


Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her