Logo

Trifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trifli

 
Her får du opskriften på en dejlig trifli med bær eller frugt. Triflien er perfekt som dessert en varm sommerdag. Prøv dig frem med forskellige bær som jordbær eller hindbær.
4 personer.

 
# Ingredienser til trifli:
300-400 g frugt fx hindbær eller andre bær, appelsinfileter eller syltede blommer
sukker
12 makroner (100 g)
1 dl frugtsaft eller portvin
1 portion Vaniljecreme og 1 dl piskefløde eller 1 portion Råcreme.
1½ dl piskefløde som pynt
*

 
Sådan laver du trifli:
Tilberedningstiden for trifli er cirka 2 timer.
Heraf er arbejdstiden cirka 30 minutter.
Start med at skylle bærerne og del eventuelt større stykker frugt i mindre stykker.
Drys nu bærerne med sukker efter smag.
Knus så makronerne let og læg dem i bunden af en serveringsskål eller portionsglas.
Dryp herefter saft eller portvin over.

 
Lav kagecremen og afkøl den.
Pisk herefter fløden til skum og vend den i den kolde kagecreme.
Læg så frugten på makronerne og fordel cremen ovenpå.
Pynt eventuelt slutteligt med flødeskum.
Og så er din trifli klar til at blive serveret.

 
Tips til trifli
Trifli er en skøn dessert, som er ganske nem at lave på kort tid. Og så kan du variere triflien ved at bruge forskellige bær eller frugter til triflien efter smag, sæson eller lejlighed. Vi er især glade for rabarbertrifli og blommetrifli, men mange andre bær og frugter kan med fordel bruges.

 
Til kagen skal der bruges enten vaniljecreme eller råcreme. Og hvorfor ikke lave de to cremer selv fra bunden?
Du kan nemlig finde opskriften på vaniljecreme her.  Og du kan finde opskriften på råcreme her.

 
Man kan faktisk også lave hjemmelavede makroner til triflien, som giver en fantastisk smag (købe makroner kan naturligvis også bruges). Du kan finde opskriften på hjemmelavede makroner her.

 
Du kan også lave trifli med andre frugter som svesker og abrikoser. Du kan se nedenfor, hvordan du laver triflien med netop disse to frugter:

 
Svesketrifli:
Erstat bær og frisk frugt med 200 g svesker der udblødes i mindst 6-8 timer i rom eller madeira.

 
Abrikostrifli:
Erstat bær og frisk frugt med 200 g abrikoser der udblødes i vand mindst 6-8 timer og koges i iblødsætningsvandet ca. 10 min. Smag til med sukker.
Velbekomme, og god fornøjelse med din trifli

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (10 stemmer)
Siden er blevet set 9.906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her