Logo

Gratin med kalvekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratin med kalvekød

 
Nem og lækker ret med kalvekød (fx rester), grønsager og hvid sauce i et fad. Et sikkert hit hos både børn og voksne.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 40 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
300 g frossen grønsagsblanding
salt og peber

20 g smør
1 spsk hvedemel
1 dl fløde

3 æg
reven muskatnød
300 g kogt kalvekød (fx rester)

 
* Fremgangsmåde
1. Kog grønsagerne efter anvisningen på pakken.
2. Smør et ovnfast fad med smør.
Lad vandet løbe af grønsagerne; læg dem i fadet.

Bland dem med kødet, skåret i små terninger.
3. Lav en hvid sauce:
Smelt 10 g smør i en kasserolle, rør hvedemelet i og spæd med fløde og grønsagsvand til en ret tyk sauce.
Lad den køle lidt og rør æggene i, et ad gangen.

Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Hæld saucen over grønsager og kød i fadet.
4. Sæt gratinen i ovnen, det første kvarter med lågen lukket.
Derefter skal lågen stå på klem.
Giv brød og smør til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her