Logo

Gnocchi med surkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gnocchi med surkål 

 
En temmelig tysk - og temmelig lækker - måde at servere gnocchi på: med røget spæk og surkål
Til 2 personer 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.

 
# Ingredienser
2 spsk olie
50 g baconterninger
1 løg
1 dåse surkål (300 g drænet vægt)
1 dl hvidvin
100 g cherrytomater.
400 g gnocchi (fra køledisken)
 
* Tilberedning
1. 2 spsk olie varmes op på en pande.
50 g baconterninger og 1 løg, der er skåret i terninger, brunes sammen.

 
2. 1 dåse surkål tilsættes, og det steges yderligere 2 min.
1 dl hvidvin hældes ved, og det hele småkoger under låg i 10 min.
5 min før kogetiden er forbi, tilsættes 100 g cherrytomater.

 
3. 400 g gnocchi koges efter anvisningen på emballagen.
Vandet hældes fra, og de serveres, blandet med surkålen.

 
Energi pr. portion: 13 g protein, 19 g fedt, 72 g kulhydrater = 530 kcal (2233 kJ)

 
INFO: Gnocchi er pasta, der består af forskellige tykke, små og bløde dejboller, der kan være lavet af semulje, almindeligt hvedemel, æg, ost, kartoffel, brødkrummer, majsmel eller lignende ingredienser, og muligvis inklusive aromaer af urter, grønsager, kakao eller svesker.

 
Surkål er fint skivet kål fermenteret af forskellige mælkesyrebakterier inklusive Leuconostoc, Lactobacillus og Pediococcus. Det har gode opbevaringsegenskaber og en karakteristisk sur smag, som begge er resultatet af mælkesyren, der dannes, når bakterier gærer sukkeret i den friske kål.
Ordet kommer direkte fra den tyske Sauerkraut, som bogstaveligt talt oversættes til surkål. Sauerkraut er en typisk ret fra traditionel hollandsk køkken (Zuurkool) og Centraleuropa. Det er også et fremtrædende træk ved køkkener fra de fleste af de kolde regioner i Europa, og det spises også i mange dele af det nordøstlige Kina, USA og Canada.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her