Logo

Æblekrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekrans

 
For den klassiske husmoder var æblekrans en dejlig og en nem sag at gå til, når der skulle sættes brød på kaffebordet, til uventede gæster
1 stk. Tilberedningstid: ca. 35 min.

 
# Ingredienser
300 g (5 dl) hvedemel
40 g (½ dl) melis

2 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
100 g koldt smør
2 æg

1 dl cremefraiche
ca. 2 dl æblemos
25 g mandelflager

 
* Tilberedning
1. Tænd for ovnen (225 °C).

 
2. Bland melet med sukker, bagepulver og kardemomme i en stor skål.

 
3. Skær smørret i terninger, der gnides ind i melet, til massen er grynet.

 
4. Kom det ene, hele æg i samt cremefraiche og ælt det hele sammen til en smidig dej.

 
5. Sæt dejen med en spiseske i en stor krans på en smurt bageplade eller på bagepapir.
Lav snit/fordybninger i kransen med en ske/kniv og fordel æblemosen heri.


6. Pisk det resterende æg sammen og pensl kransen.
Drys med mandelflager.

 
7. Sæt bagepladen midt i den varme ovn og lad kransen bage i ca 15 min, til den er gylden.

 
8. Lad den svale på bageristen, inden den serveres som dessert eller til kaffe.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her