Logo

Bagte kartofler med dejligt fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagte kartofler med dejligt fyld

 

Kartofler hele året - Kartofler er vor vigtigste kilde til C-vitaminer, fordi de indgår så ofte i vor kost.

1 stor kartoffel pr. person. Tilberedningstid: ca 15 min. Bagetid: 1-1½ time. Ikke fryseegnet

Fyld: se de følgende 8 opskrifter

 

* Fremgangsmåde

1. Skrub og vask kartofler rene og tør dem godt.

Gnid skrællen med lidt olie, så den bliver blank og sprød.

2. Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem ved 200 °C 1-1½ time, eller til de er møre.

Bagetiden kan variere en del, den afhænger af størrelse og årstid.

Prøv med en kødnål eller gaffel, om kartoflerne er møre.

3. Skær forsigtigt et kryds i kartoflerne og tryk forsigtigt om kartoflen, så krydset åbner sig.

Anbring smør eller andet fyld her.

Forslag til fyld

Er beregnet til 4 kartofler, hvis ikke andet er anført.

1. Krydderurtefyld
2. Spinat og cremefraiche
3. Bacon og champignoner

4. Kaviar og cremefraiche

5. Peberfrugt og ost

6. Hytteost og dild

7. Krydderurter og tomat

8. Krydrede Hasselbach-kartofler

1. Krydderurtefyld


Disse kartofler er velegnede som tilbehør til stegt oksekød.

#

50 g smør

3-4 spsk fintklippet purløg
2-3 spsk hakket persille

2 skalotteløg

evt. 1 fed hvidløg, salt, peber

* 1. Skær et dybt kryds i du bagte kartofler og tag ca 1 spsk kartoffelmos ud af hver kartoffel.

2. Bland kartoffelmosen med smør, purløg, persille, finthakket skalotteløg og evt. knust hvidløg.
Krydr med salt og peber.

3. Kom fyldet tilbage i kartoflerne og sæt dem i ovnen yderligere 6-8 min. ved 200-225 °C.

Til toppen

2. Spinat og cremefraiche


#

2-3 spsk smør

500 g frisk spinat eller tilsvarende mængde frossen
salt, peber

ca. 1 bæger cremefraiche 38%

*

1. Skrub kartoflerne rene, del dem på langs og pensl snitfladerne med ca 1 spsk smeltet smør.
Krydr med salt og peber.

Bag kartoflerne 45-60 min. ved 200 °C.

2. Befri spinaten for du groveste stilke og skyl den grundigt i flere hold vand.

3. Smelt det resterende smør og damp spinaten heri 6-8 min.

Krydr med salt og peber.

4. Fordel spinaten på du halve, bagte kartofler og læg 1-2 spsk cremefraiche oven på.

Til toppen

3. Bacon og champignoner

#

3-4 skiver bacon

250 g champignoner
2 spsk smør

salt, peber, citronsaft

*

1. Klip eller skær baconskiverne i strimler og rist dem let på en varm pande.

2. Rens champignonerne, skær dem i skiver og lad dem snurre i smørret.

Krydr med salt, peber og citronsaft.

3. Giv du bagte kartofler et langt snit, klem dem forsigtigt, så du åbner sig og fordel champignon og bacon heri.

Til toppen

4. Kaviar og cremefraiche


Kartoflerne kan spises alene eller som tilbehør til fisk.

#

2 spsk smør,

salt

1 glas kaviar

1 bæger cremefraiche 18%
dild

*

1. Skær et låg af du bagte kartofler og tag ca 1 spsk kartoffelmos ud af hver kartoffel.

Rør mosen op med smør og salt og kom den tilbage i kartoflerne.

2. Fordel kaviar og cremefraiche på kartoflerne og garner med dildkviste.

Til toppen

5. Peberfrugt og ost

 
#

olie, salt

1 rød peberfrugt
50 g flødeost

1 fed hvidløg

4 spsk reven parmesanost

*

1. Skrub kartoflerne rene og del dem på langs.

Pensl snitfladerne med lidt olie, krydr med salt og bag kartoflerne 45-60 min ved 200 °C.

2. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær den i fine terninger.

Rør dem sammen med flødeost og krydr med hvidløg.

3. Fordel fyldet på du bagte kartofler, drys med reven parmesanost og grill dem få minutter.

Til toppen

6. Hytteost og dild


#

1½-2 dl hytteost

salt, peber, dild
citronsaft

*

1. Giv du bagte kartofler et langt snit, klem forsigtigt på kartoflerne, så du åbner sig.

2. Rør hytteost sammen med salt og peber og citronsaft.

Fordel fyldet i de bagte kartofler og garner med dild.

Til toppen

7. Krydderurter og tomat


#

3-4 spsk smør

4 spsk hakket persille
½-1 spsk frisk rosmarin
½-1 spsk frisk basilikum

½-1 spsk frisk merian
evt. 1 fed hvidløg,

salt
citronsaft

1 tomat

*

1. Giv du bagte kartofler et snit og klem dem forsigtigt, så du åbner sig.

2. Rør smørret sammen med du hakkede krydderurter, evt. hvidløg, salt og citronsaft.

Fordel kryddersmørret i du bagte kartofler og garner med 1-2 smalle tomatbåde.

Til toppen

8. Krydrede Hasselbach-kartofler

Passer til kød- eller fiskeretter

#

2 spsk smør

1 spsk olie

saft af ½ citron

salt, peber

1 tsk tørret salvie
1 tsk tørret merian

*

1. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, men således at du stadig hænger sammen i bunden.

2. Bland smeltet smør og olie sammen.

Krydr med citronsaft, salt, peber og tørrede krydderurter.

3. Læg kartoflerne i et smurt, ovnfast fad og pensl dem med krydderurte-fedtstofblandingen.

Bag kartoflerne 45-60 min. ved 225 °C.
Pensl ofte kartoflerne under bagningen med fedtstoffet.

Server kartoflerne til kød- eller fiskeretter.

Til toppen

Se alle de bedste opskrifter med  Bagte kartofler

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her