Logo

Cajunkrydret fiskefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cajunkrydret fiskefilet 

Disse fiskefileter bliver uimodståelige, når de tilberedes i stil med det krydderstærke Cajunkøkken.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
4-8 fiskefileter af hvid, fast fisk, fx torsk eller sej (150-200 g/person)
1 spsk vegetabilsk olie
citroner til garnering

 
PANERING:
1 dl hvedemel
1 spsk færdigkøbt cajunkrydderi
eller
1 spsk paprika
2 tsk chilipulver
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk hvidløgspulver

 
* Tilberedning
1. Bland paneringen af mel og cajunkrydderi godt på et stykke
smørrebrødspapir.

 
2. Paner fisken på begge sider, og ryst det overflødige mel af.
Opvarm olien på en pande ved jævn varme.

 
3. Steg fileterne i ca. 5 min.
Vend dem en gang. De er færdige, når fiskekødet er hvidt og
ikke længere gennemskinneligt.
Det tager lidt længere for torsk og lidt kortere tid for rødspætte.

 
4. Anret fisken på tallerkener, og garner med citron.
Server straks.

 
VARIATION
Cajunpaneringen passer ikke bare til fisk, men giver også dejlig
smag til kylling og kalkun. Det kan derfor være godt at have
denne panering parat til brug. Gang opskriften til paneringen
med tre, og gå frem efter punkt 1.
Opbevar i plastpose eller tætsluttende dåse ved stuetemperatur
ca. 1 måned, eller i fryseren højst 3 måneder.

 
Cajunkrydret fiskefilet:
Pr. portion: Kalorier 251 = Kilojoule 1054
Kulhydrat 10 g Protein 40 g Fedt 5 g (17%) Fibre 1 g
• Fisk med hvidt kød er en vigtig og mager proteinkilde.
• I fisk findes flere vigtige vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer.

 
Tips:


Cajunkrydret fiskefilet 

Friske fiskefileter bør være fugtige, næsten gennemsigtige,
og have en fast konsistens. De skal lugte friskt og må ikke
have stærk fiske- eller ammoniaklugt.
Fersk fisk skal helst tilberedes samme dag, den er købt.
Helt nyfanget fisk bør hvile i køleskabet ca. 12 timer, inden
den tilberedes, ellers går den let i smuler.
Når du køber frossen fisk. skal du undgå pakker med is på,
for det tyder på, at fisken kan have været tøet op og frosset
igen under transporten.
Optø frossen fisk i køleskab eller ved stuetemperatur lige før
tilberedningen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr eller Cajun krydderi

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her