Logo

Cantaloupmeloner, fyldte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cantaloupmeloner, fyldte 

 
Dessert. Arbejdstid: 20 minutter Trækketid: 30 minutter. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Cantaloupmeloner, fyldte:
2 modne cantaloupmeloner
Fyld 1:
1 lille cantaloupmelon
200 g hindbær (evt. frosne)
sukker efter smag
friske mynteblade

 
Fyld 2:
200 g blå druer
2-3 kiwifrugter
12-14 jordbær
6 cl hvid, sød portvin
evt. sukker
evt. hakkede nødder eller mandler

 
Fyld 3:
½ cantaloupmelon
2 søde pærer
100 g brombær og/eller kirsebær (eller andre bær)
7½ cl maraschino

 
* Tilberedning Cantaloupmeloner, fyldte:
1. Skær melonerne midt igennem på tværs.
Skær dem netop flade i bunden, så de kan stå.
Hak evt. kanten i ensartede spidser med en kniv.
Tag kernemassen forsigtigt ud med en ske.

 
Fyld 1:
2. Purer hindbærrene gennem en sigte og smag pureen til med lidt sukker.
Lav kugler af melonkødet og fordel de fleste i de udhulede melonhalvdele.
Fordel hindbærpureen over, pynt med et par melonkugler og friske mynteblade og server. Denne version behøver ikke at trække.

 
Fyld 2:
2. Del druerne midt igennem og fjern stenene. Flå evt. skallen af.
Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver og skær skiverne en gang igennem.
Tag nogle kiwihalvmåner fra til pynt.
Tag 4 flotte jordbær fra og del de resterende.
Bland frugten i en skål og hæld portvinen over. Smag evt. til med lidt sukker.
Lad frugtsalaten trække ½ time.
Fordel den i melon-halvdelene og pynt med kiwi og jordbær.
Evt. også med hakkede mandler eller nødder.

 
Fyld 3:
2. Lav melonkugler af melonkødet, skær det skrællede, kernefri pærekød i små terninger og bland det straks med bærrene (tag dog nogle fra til pynt).
Hæld maraschinoen over og vend godt.
Lad salaten trække svalt ½ time.
Fordel den i de udhulede meloner, pynt med hele bær og server.

 
Tips: Melon skal serveres sval, ikke iskold.
Melonen kan også fyldes delvis med frugtsorbet, der suppleres med årstidens bær.
Eller man kan ganske enkelt hælde et glas god ikke for tør portvin i hulningen - så serveres retten som forret.
Cantaloup kan også serveres i både uden skræl, sammen med fx halve, flåede blommer eller anden frugt, og drysses med ingefærkrydret sukker.

 
Se alle de bedste opskrifter med Cantaloup
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her